Over Macazz

Het meubelbedrijf Macazz is opgezet door Jos Castelijns in 2005. De geschiedenis van het bedrijf gaat echter terug tot in de jaren 80, toen Jos zijn carrière begon in zijn garage. Het merk Macazz is in de tussentijd gegroeid tot een gewaardeerd en creatief label, waar vakmanschap en maatwerk hoog in het vaandel staan. Ondertussen heeft zijn zoon Harm Castelijns het familiebedrijf overgenomen en heeft hij samen met het Macazz team de ambitie om het bedrijf nog verder te ontwikkelen. In 2018 heeft Macazz het bekende merk BENCH gekocht met de bedoeling om de productie en verkoop van deze mooie modellen voort te zetten. De elegante, vaak tijdloze modellen met een uitstekend zitcomfort passen perfect bij de filosofie van Macazz. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om de BENCH - design modellen aan de Macazz collectie toe te voegen.

 

Vakmanschap

Alle producten zijn gemaakt door de beste professionals. Kenmerkend voor hen is dat ze veel passie hebben voor de materialen die worden gebruikt en het eindproduct. Alle materialen worden dan ook zorgvuldig geselecteerd door het designteam. Doordat het gehele proces van design tot productie wordt gerealiseerd binnen het bedrijf kan de kwaliteit en authenticiteit goed gecontroleerd en gewaarborgd blijven. Macazz maakt geen gebruik van geautomatiseerde processen, waardoor wij eventuele aanpassingen of wensen altijd kunnen doorvoeren. Stijl

De stijl kan worden beschreven als luxueus en modern. Al onze producten zijn zorgvuldig ontworpen, waarbij er veel aandacht wordt besteed aan de details. We werken alleen met stoffen en leer die worden geproduceerd door de meest toonaangevende merken. Het altijd streven naar de hoogste kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat wij mogen samenwerken met de beste interieur-professionals. Onze collectie kan worden bekeken in onze showroom op het ETC Design Center in Culemborg. Elk jaar veranderen we deze showroom, zodat we verschillende sferen in verschillende settings kunnen laten zien.

 

Onze Collectie

Traditioneel Nederlands ondernemerschap wordt gecombineerd met gevoel voor stijl en oog voor detail. Een ervaring die begon in de jaren 80 en een flair die toebehoort aan het jonge management. Wij ontwerpen en produceren volledig in eigen huis. Expert in nauwkeurig handwerk, uitgevoerd met zorg en aandacht.

We creëren en maken onze eigen ontwerpen en implementeren deze, gebaseerd op een diepgaande technische basis. We signaleren trends in de markt en spelen daar op onze manier op in. We worden bijgestaan door verschillende ontwerpers, waaronder Bart Conen, de ontwerper van BENCH design, een collectie die onlangs door ons is overgenomen en wiens modellen nu deel uitmaken van de Macazz-collectie. Bespoke items

Macazz heeft zelf de regie over de productie, waardoor we gemakkelijk kunnen inspelen op de wensen van de klant als het gaat om maatwerk. De meeste modellen kunnen qua grootte en comfort worden aangepast zonder het oorspronkelijke ontwerp uit het oog te verliezen.

In samenwerking met de toonaangevende stoffenhuizen en leerleveranciers is er een groot aanbod aan flexibiliteit op het gebied van stoffering, zodat elk meubel zijn eigen bijzondere karakter krijgt. Elk om maat gemaakte item is uniek en juist deze exclusiviteit is onze kracht en het herkenningspunt richting onze klanten. 

 

Prive projecten

"De meest luxueuze interieurs worden gecreëerd door de beste samenwerkingen’’

Als bedrijf streven wij samen met onze dealers naar een perfecte detailafwerking van grote projecten. We werken nauw samen om het betreffende project zo efficiënt mogelijk uit te werken.

Een project ontworpen door: Luxury by Nature uit Amsterdam. Binnen dit project valt de perfecte balans tussen symmetrie, rechte lijnen en het gebruik van ton sur ton tinten op. Voor dit project hebben we verschillende stukken op maat geleverd, waarbij echt vakmanschap is toegepast. Binnen onze productie hebben we unieke items ontwikkeld die zeer zorgvuldig zijn ontworpen door ons ontwerpteam.

We delen onze expertise over hoe de kwaliteit en het uiterlijk van een item kan worden verbeterd zonder het originele ontwerp aan te passen. Veel van onze dealers ontwerpen een heel huis met Macazz-items, omdat alle items zo zijn uitgelijnd dat ze perfect te combineren zijn. De meubelseries van Macazz bestaan ​​uit banken, stoelen, eetkamerstoelen en barstoelen, die gecombineerd kunnen worden in een project. Openbare projecten

Als bedrijf richten wij ons niet alleen volledig op de afronding van particuliere projecten. We breiden ons merk uit door de productie en levering van passende zitgedeeltes in openbare ruimtes.

Onze BENCH-modellen zijn toegepast op de luchthaven van Frankfurt, zoals in de afbeelding hiernaast te zien. Verder zijn onze producten ook te zien bij Walt Disney, Parkhotel Den Haag, Hotel Cap-Eden-Roc en nog vele meer.

Binnen deze specifieke projecten bieden wij onze klanten een aantal verschillende gradaties van onze expertise aan. Ons ontwerpteam kan helpen bij het selecteren van meubels en het kiezen van de best passende stoffen op basis van het kleurenpalet en de wensen van de klant.

Voor grote projecten ontmoeten we elkaar graag in onze showroom in Culemborg: het ETC Design Center, om te praten over de eisen, wensen en de verwachting van de opdrachtgever.

 

Wereldwijde markt

Macazz werkt veel samen met dealers en interieurontwerpers wereldwijd. Nederland is en blijft de grootste markt wat betreft ons dealernetwerk, maar alle mogelijkheden in het buitenland sluiten we zeker niet uit. We hebben een internationaal aantrekkelijke en vooral moderne collectie, met extra luxe en een klassiek tintje. Macazz-meubels zijn al in veel landen verkrijgbaar. In sommige markten worden we ook vertegenwoordigd door dealers die onze producten tonen en verkopen.Contact

Tel: +31 (0) 497 55 51 77
Fax: +31 (0) 497 55 52 17
info@macazz.nl

Kantoor

Macazz BV
Meerheide 268
5521 DW EERSEL

Showroom

ETC Expo
Randweg 20
4104 AC Culemborg
(Alleen voor interieur-professionals)

Socials